Економічний паспорт Зеленського

Contact Us

Економічний паспорт Зеленського

У січні 2022 року Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики розпочне процес розробки законопроєкту No6394 «Про економічний паспорт».

Як було відомо раніше, Президент України повідомив про перспективу створення економічного паспорта минулого року. Проєкт передбачає створення фонду, гроші з якого видаватимуться дітям у день повноліття.

За словами Данила Гетманцева, програма передбачає утворення рахунків у Фонді майбутніх поколінь. Кошти надходитимуть від ренти, а також від імпортного податку на додану вартість та приватизації. Глава також заявив, що якщо сума в результаті не досягне запланованої, то різниця буде покрита державою. Планується, що у день повноліття кожен українець отримає $10 тисяч.

Щорічно на 1 особу до фонду надходитиме дві мінімальні зарплати до 18 років. Держава дає гарантію виплати не менше від суми відрахування, тобто навіть при випадках банкрутства фонду, гроші повинні будуть бути виплачені.

Програма також має свої особливості. Кошти зможуть отримати лише особи, народжені після 1 січня 2019 року. Для того, щоб стати учасником програми, необхідно мати громадянство України та проживати на території країни п’ять років.

Фонд майбутніх поколінь буде сформований із рентних платежів за видобуток природного газу, газового конденсату, нафти, а також інших корисних копалин загальнодержавного значення.

У майбутньому учасники даної програми зможуть використати гроші для придбання нерухомості, освіти, пенсії, а також лікування. Можна спрогнозувати, що система діятиме за принципом «Єпідтримки», тобто гроші будуть одразу перераховані з фонду, а не особисто. У разі смерті громадянина кошти перейдуть його спадкоємцям. Кошти не можуть бути оподатковані, конфісковані або заарештовані. Зберігатися кошти будуть лише у державному банку.

Поділитися цим повідомленням?

smm